15 Apr 2011

Minestrone - our Soup number ONE

This wonderful soup is number one in our home lunch top-charts. I always cook a big pot of it - because each person eat at least two plates ;) This recipe I got here (in russian).

But for my english speaking friends I translate it with pleasure ))


So you need: one packing of bacon, one onion, one fennel, 3 smallage, 3 clove garlic, hot chilli, one potato, one paprika, 3 asparagus, big cup of peas, one zucchini, two big or 5 small tomatoes, 1 L good tomato juice, one can of white beans, basilic, parmesan.

The process: Cut everything into small pieces (0,5 cm).
1) Fry bacon, add onion + fennel + garlic + chilli + smallage. Keep cooking it for about 10 minutes.
2) Than add blended tomatoes, cook  for 5 min more.
3) Add tomato juice and let it boil.
4) Add the rest of the vegies and cook for about 10 minutes more.

Add salt, pepper, water if needed. Ready!
Serve with fresh basilicum and parmesan...

3 comments:

Zarina said...

Вика, у меня этот суп сейчас в фаворитах № 1. Только я готовлю диетический вариант из "Диетышей". Без бекона, пармезана, картофеля и сухарей. Когда худела по ее диете, 3 недели им питалась. И совсем не скучно было. Сейчас у меня в морозилке тоже есть замороженный минестроне. Только готогвить надо на хорошем соке, когда на помидорах консервированных делела, понравилось меньше: вкус более кислый получился.

Victoria said...

Лена, да, этот суп прекрасный! Муж регулярно его требует, хотя ему не свойственно держать в голове, что есть в моём кулинарном репертуаре. Я его всегда без картофеля, но всегда с беконом! )) До Диетышей кстати никак не могу добраться (( стоят и диетыши и кроссовочки и всё-всё-всё... осталось силу воли по интернету где-нибудь с доставкой заказать ))

А замороженный он вкус не меняет?

Zarina said...

Вика, я ем и свежий и мороженый. Мне вкусно. А если чесночка туда свежего...